نمونه هایی از حکاکی لیزری چوب و ام دی اف

حکاکی چوب و حکاکی ام دی اف توسط لیزر :

چوب و ام دی اف یکی از موادی هستند که در اغلب صنایع از قبیل دکوراسیون داخلی، ساختمان، هدایای تبلیغاتی، صنایع ماکت و … کاربرد و نقش بسزایی دارند. از این رو این متریال ها برای لیزر چه حکاکی چوب و چه برش چوب حائز اهمیت هستند. در زمان های قدیم با دست و به وسیله ابزار های دستی روی بدنه و سطح چوب حکاکی و کنده کاری میشد. این روش های حکاکی روی چوب به دلیل نیاز به صرف انرژی بالا و زمان بالا منسوج شده و یا بسیار پر هزینه میباشد. اما با روی کار آمدن روش های نوین حکاکی روی چوب به وسیله لیزر و یا سی ان سی این امر بسیار ساده و آسان شد. به نحوی که خیلی ها بسیار آسان بر روی هدایای چوبی اسم و یا برند خود را میزنند.

البته که حکاکی روی چوب با لیزر برای تیراژ بسیار مقرون به صرفه در زمان و هزینه میباشد و برتری هایی نسبت به سایر روش های حکاکی روی چوب دارد. به طور مثال حکاکی روی چوب با سی ان سی نمیتواند گوشه های تیز در طرح به ما بدهد اما حک لیزری چوب این مشکلات وجود ندارد. از طرفی حکاکی روی چوب با لیزر سوختگی و تیرگی در طرح و نوشته ها به کار میدهد که نسبت به زمینه حک را بسیار متمایز می کند. به این دلیل است که حک لیزری چوب بسیار در بین صنعتگران چوب و ام دی اف محبوب شده و دیگر به روش های دیگر حک چوب مراجعه نمیکنند.

شرکت مهندسی رهام فنون با بهره گیری از به روز ترین دستگاه های لیزر خدمات حکاکی و برش لیزر بر روی چوب و ام دی اف را به شما ارائه میدهد برای حکاکی لیزر مهم نیست چوب شما از چه جنسی و با چه روکشی است.تمام چوب ها و ام دی اف قابلیت حکاکی لیزری را دارا میباشند.توسط لیزر سطح روی چوب سوخته و نوشته یا طرح مورد نظر شما بر روی آن حکاکی میگردد.

ام‌دی‌اف (MDF) :

مخفف واژهٔ «تخته فیبر با چگالی (دانسیتهٔ) متوسط» (Medium-density fibreboard) است که جزو فراورده‌های چوبی محسوب می‌شود. ام‌دی‌اف نوعی تخته فیبر است که به روش خشک تولید می‌گردد. چگالی (دانسیتهٔ) آن بین ۶۵۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است. در صعنت لیزر ام دی اف های مختلفی وجود دارد که بهترین و مرغوب ترین آنها وانا چای است. مغز وانا چای مناسب ترین ام دی اف جهت برش لیزر بوده و بدون خراب شدن و خمیری شدن لبه ها برش میخورد. کما اینکه در بسیاری از موارد شاهد خرابی چوب های دیگر متفرقه در هنگام برش بوده ایم. ورق های ام دی اف همانطور که گفتیم مغز یکسانی داشته و فقط روکش های انها متفاوت هستند. این تفاوت در روکش ها به ورق ها اسم های مختلفی را میدهد. شما برای آشنایی با اسم ها و طرح های مختلف ام دی اف ۳ میل میتوانید از طریق اینجا وارد شوید.

اولین شخصی که در ایران از ام دی اف به عنوان متریال برای دکوراسیون داخلی استفاده کرد و ایده‌های گوناگون نیز برای پیشرفت این صنعت ارائه کرد شخصی به نام مجیدرضا بالار بود که پس از سفرهای متعدد به کشورهای پیشرفته اروپایی این ایده‌ها را به ایران منتقل کرد و باعث کارآفرینی برای هزاران نفر در ایران شد. ام‌دی‌اف را پس از تولید می‌توان روکش نمود. روکش‌های تزیینی، علاوه بر زیبایی، به دوام و کاربرد آن در محیط‌هایی مانند آشپزخانه کمک می‌کند. روکش ملامینه متداول‌ترین نوع روکش برای ام‌دی‌اف است که در آن فرایند کاغذ نقش‌دار آغشته به چسب با فشار و حرارت پرس بر روی تخته چسبانده می‌شود.

این محصول ضمن دارا بودن خواص شبیه سایر اوراق فشردهٔ چوبی، دارای برخی خواص برتر نیز هست که باعث ارتقای بازار آن در بین سایر اوراق فشردهٔ چوبی مانند تخته خُرده‌چوب (نئوپان)، تخته‌لایه، تخته فیبر سخت و… شده‌است. درواقع، این محصول ام‌دی‌اف ابتدا به‌عنوان جایگزین اوراق فشردهٔ چوبی مطرح بوده و سپس در کاربردهای جایگزینِ چوب نیز به‌کار رفته‌است. در حال حاضر، دامنهٔ کاربردهای آن روزبه‌روز درحال افزایش است.

حکاکی لیزری روی چوب معمولا رنگ مخالفی بر روی سطح ایجاد میکند. به طور مثال چوبی که روشن است حکی تیره به خود میگیرد و چوبی که تیره است حک روشن. اما این مسئله در مورد ام دی اف تا حدودی صادق نیست، چرا که در مورد حکاکی ام دی اف با لیزر برایمان جنس روکش چوب مهم است که وقتی میسوزد چه رنگی به خود میگیرد. ممکن است بعضی از روکش ها بعد از حکاکی رنگ صورتی یا کرم به خود بگیرند.

ازجمله خصوصیاتی که باعث ایجاد کاربردهای متنوع ام‌دی‌اف شده، عبارتند از:

  • خصوصیات فیزیکی و مکانیکی بالا
  • دامنهٔ وسیع دانسیته (چگالی = وزن مخصوص)، ضخامت و ابعاد ام‌دی‌اف قابل تولید
  • قابلیت ابزارخوری، ماشین‌کاری و سنباده‌زنی
  • سطوح صاف و متراکم
  • قابلیت شکل‌پذیری و لبه‌های صاف
  • عدم وجود معایب چوب
  • پروفیل دانسیتهٔ یکنواخت و همگن
  • قابلیت انجام روسازی‌های مختلف همچون انواع روکشی‌های چوبی و غیرچوبی، رنگ‌آمیزی و غیره
  • پایداری ابعاد و مقاومت در برابر فشرده شدن
  • زیبایی ظاهری، طبیعت ملایم و ظریف و حالات شبیه به چوب
  • قیمت مناسب

تولید انواع مختلف این محصول در جهان دامنهٔ کاربرد آن را بسیار وسیع کرده‌است. امروزه می‌توان تخته فیبرهای نیمه‌سنگین ام‌دی‌اف بسیار متنوعی ازجمله تخته‌های سه‌لایه یا یکنواخت و همگن، تخته‌های نازک و ضخیم در ابعاد مختلف، تخته‌هایی با فرم آلدئید، کم‌فرم آلدئید یا بدون فرم آلدئید، تخته‌های تبدیل به سایز شده، روکش‌شده، لبه‌چسبانده،نقش‌برجسته، قالب‌گیری‌شده، ابزارخورده، پروفیل‌شده، با دانسیته‌های بسیار متنوع (کم یا زیاد)، مقاوم در برابر رطوبت، آب، آتش، قارچ، حشره و… را در بازارهای جهانی یافت.

چوب :

ابتدا، ماده‌ای حیاتی برای ساخت ابزارهای اولیه، خانه و قایق برای حرکت در رودها بود. سپس، برای ساخت اکثر اشیا و ابزارهای سودمندی که انسان قرنها برای پیشرفت زندگی خود به آن‌ها متکی بود، به کار رفت. بخشی از فناوری چوب بر اثر تلاش صنعتگران باقی مانده، ولی بیشتر آن ناچار از بین رفته و با مواد و روش‌های دیگر که نتیجه انقلاب صنعتی بشر است، جایگزین شده‌است.

چوب تنها منبع طبیعی تجدیدپذیر است. نفت و زغال و دیگر معادن سرانجام روزی تمام خواهد شد، ولی جنگلی که خوب نگهداری شود (حتی گاه بدون نگهداری) بطور نامحدود به تولید چوب ادامه خواهد داد. چوب جایگاه برجسته‌ای در اقتصاد جهانی دارد. تولید سالانه چوب در جهان ۲۵۰۰ میلیون متر مکعب است. خواص فیزیکی و شیمیایی و نیز مکانیکی چوب آن را فعلاً بی جانشین کرده‌است.

چوب یکی از مفیدترین موادی است که ما در اختیار داریم. چوب محکم است اما می‌توان به سادگی آن را برید و به شکل‌های مختلف درآورد. بخش عمدهٔ چوب از تنهٔ درخت‌ها بدست می‌آید.

چوب یکی از قدیمی‌ترین و ابتدایی‌ترین مصالح ساختمانی موجود در طبیعت است که بشر در طول تاریخ از آن بهره برده‌است. چوب تنها مصالح ساختمانی است که از منبع قابل تجدید بدست می‌آید و از مصالح خوبی برای مناطق زلزله خیز می‌باشد.

خواص چوب

  • سختی چوب: این ویزگی در کیفیت کار با آن ونیز مصارفی نظیر پارکت که پیوسته تحت تأثیر سایش هستند مهم است. چوب‌های نرم بیشتر مصرف درودگری دارند.
  • تاب فشاری، به خاطر ساختمان ناهمگن چوب در جهات و اندازه‌های مختلف، متفاوت است. چوب در جهت الیاف تاب فشاری زیادی دارد ولی بر اثر وارد آوردن نیروی خیلی زیاد تغییر شکل می‌دهد.
  • مقاومت خمشی: چوب تحت تأثیر خمش به‌طور محسوسی تغییر شکل می‌دهد. اگر نیروی وارد شده بیش از تاب خمشی باشد باعث از هم گسیختگی الیاف می‌شود.
  • تاب ضربه‌ای: چون چوب مرطوب انعطاف‌پذیر تر است، مقاومت آن در برابر ضربه بیشتر است. به‌طور کلی هرچه چوب متخلخل تر باشد، تاب ضربه‌ای آن کمتر است.
  • دوام چوب: چوب جسم بادوامی نیست؛ و به وسیله حشرات و قارچها فرسوده می‌شود. البته چوب‌های متراکم تر، مقاوم تر اند و می‌توان با روش‌هایی تراکم چوب را افزایش داد.
  • اثر هوا، اکسیژن و آب بر سلولز: هوای خشک در حرارت عادی بر روی سلولز اثر نمی‌کند.. مواد اکسیدکننده نیز در صورت رقیق بودن بر روی سلولز اثر ندارند ولی چنانچه غلیظ باشند مولکول سلولز را تحت تأثیر شیمیایی قرار می‌دهند.
  • اثر حرارت: سلولز در درجه حرارت ۱۵۰ درجه سانتی گراد تغییر رنگ می‌دهد و در ۳۰۰ درجه سانتی گراد تجزیه می‌شود.
  • اثر اسیدها: اغلب اسیدهای معدنی و آلی تنها چنانچه غلیظ باشند بر سلولز موثرند.
  • اثر قلیاها: به‌طور کلی قلیاها در حالت رقیق بر سلولز اثری ندارند ولی سود غلیظ بر سلولز اثر می‌کند و از این طریق مواد مختلفی به دست می‌آید که در صنایع تهیه ابریشم مصنوعی کاربرد دارند.
  • یکی از مصالحی است که قابل تجدید است و در صورت وجود مدیریت صحیح هیچوقت تمام نمی‌شود.
  • در صنایع و موارد گسترده و گوناگونی مانند: کشتی سازی، هواپیما سازی، کاغذ سازی، ابریشم و چرم مصنوعی، ساخت ابزار موسیقی و غیره کاربرد دارد.
  • چوب در تزیینات داخلی و خارجی به عنوان یکی از بهترین و زیباترین مصالح طبیعی، به طراحان کمک شایانی می‌کند.
  • قطعات چوب به راحتی به هم چفت می‌شوند و توسط میخ و پیچ، چسب یا با اتصالات ساده جوبی مانند کام و زبانه و دم چلچله به همدیگر متصل می‌شوند.

فیلم کوتاه حکاکی چوب

error: شما مجاز به کپی مطالب نمی باشید