نمونه هایی از حکاکی لیزری آلومینیوم

حکاکی آلومینیوم با لیزر :

حکاکی فلزات از قدیم بسیار مرسوم بوده و در صنایع مختلف جایگاه خاصی داشته است. از این رو همیشه ما به دنبال روش های جدید و دقیق تر برای حکاکی فلزات بوده ایم. یکی از این فلزات پرکاربرد در تمام زمینه های صنعتی آلومینیوم بوده است چرا که بسیار سبک، نرم، مقاوم نسبت به حرارت و خوردگی و از انتقال حرارت بالایی برخوردار میباشد. از این رو حکاکی آلومینیوم در صنعت بسیاز حائز اهمیت است. در قدیم روشهایی از قبیل حکاکی ضربه ای و بادی،حکاکی های اسیدی و … مورد استفاده قرار می گرفت اما امروزه با ورود دستگاه های لیزر به عرصه صنعت حکاکی این امر بسیار آسان گشته است و با سریع ترین حالت ممکن و با بالاترین دقت می توان حکاکی لیزری آلومینیوم را انجام داد.

البته حکاکی آلومینیوم با دستگاه های مخصوص لیزر آلومینیوم انجام میگردد و نمیتوان با هر دستگاه لیزری آنرا حکاکی نمود. همانطور که در عکس ها مشاهده میشود آلومینیوم بعد از حکاکی لیزری رنگ سفید (تقریبا همرنگ آلومینیوم) به خود گرفته و عمق پیدا میکند. برای رفع این مشکل خیلی از افراد کالای آلومینیومی خود را رنگ یا آنادایز میکنند تا بتوانند اختلاف رنگی بین حک قطعه و پس زمینه کار ایجاد کنند تا دید و وضوح بهتری داشته باشد. البته ناگفته نماند که حکاکی لیزر آلومینیوم چون باعث ایجاد عمق روی جنس شده به مرور زمان به دلیل ورود کثیفی و چرک درون شیار ها رنگ تیره ای به خود می گیرد و روز به روز وضحوش بیشتر خواهد شد.

آلومینیوم :

عنصری شیمیای در گروه بورون با عدد اتمی ۱۳ و نماد Al است. این عنصر یک فلز نرم، نقره‌ای و چکش‌پذیر با چگالی ۲/۷ است که سومین عنصر فراوان و فراوان‌ترین فلز در پوسته کره زمین است. آلومینیوم خالص به دلیل واکنش‌پذیری بسیار بالای خود بسیار به ندرت به‌طور طبیعی یافت می‌شود به صورت ناخالص در سنگ‌های معدنی مختلفی وجود دارد. بیشتر آلومینیوم دنیا از سنگ بوکسیت به دست می‌آید.

آنادایزینگ یا آنادایز آلومینیوم :

آندایزینگ یا آنادایز به روش الکترولیت اسید سولفوریک از اسید سولفوریک با غلظت‌های مختلف gr/lit۱۰ تاgr/lit۷۰۰درصنایع و مراکز تحقیقاتی عملیات آندایزینگ استفاده می‌کنند. اما اکثر غلظتی که به‌طور معمول به کار ۱۵۰ تا ۲۵۰ گرم در لیتر می‌باشد. با تغییر غلظت میزان هدایت الکتریکی نیز تغییر می‌کند که منحنی شکل زیر بیانگر این ارتباط است. بیشترین قابلیت هدایت الکتریکی در غلظت ۳۵۰ گرم در لیتر یا ۳۵٪ وزنی اسید سولفوریک بدست می‌آید. در چنین حالتی ولتاژ مورد نیاز جهت ایجاد دانسیته ۱/۲ آمپر بر دسیمتر مربع کمترین مقدار خود را خواهد داشت و انرژی مصرف شده الکتریکی نیز به همان نسبت در پایین‌ترین حد خود است. ارتباط بین دمای محلول الکترولیت غلظت اسید و ولتاژ مورد نیاز جهت اعمال دانسیته ۱/۲ آمپربر دسی‌متر مربع است. آلومینیوم مورد آزمایش به صورت ورق بوده و درجه خلوص آن نیز ۹۹/۹۹درصد است. تجزیه وآزمایش بیانگراین نکته می‌باشد که متناسب باافزایش غلظت محلول الکترولیت به نسبتی که زمان عملیات آندایزینگ افزایش ضخامت و وزن لایه اکسیدی حاصل کاهش می‌یابد به‌طوری‌که اگر قطعه‌ای آلومینیومی در محلول اسید سولفوریک با غلظت ۳۰٪ وزنی۳۳۰ گرم در لیتر در طول مدت یک ساعت آندایز شود وزن لایه اکسیدی ان معادل نصف حالتی خواهدبود که غلظت الکترولیت ۱۵٪وزنی ویا ۱۶۵گرم در لیتر بوده و در همان مدت زمان آندایز شده باشد.

فیلم کوتاه حکاکی آلومینیوم توسط لیزر

error: شما مجاز به کپی مطالب نمی باشید